Ο Σύλλογος μας

Λίγα λόγια για εμάς

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης με διακριτικό τίτλο «ΔΕΡΟΠΟΛΗ» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με σκοπό να συνεχίσει,να αναδείξει και να προβάλλει τη Δεροπολίτικη παράδοση. Η παράδοσή μας υπηρετεί τη ζωή,την απαθανατίζει,τη δρομολογεί,αποτελεί το συνδετικό κρίκο των ανθρώπων της πατρίδας μας και ενισχύει την ιστορική μνήμη.

Εκπροσωπούμε την περιοχή της Δερόπολης,η οποία αποτελεί τμήμα της Βορείου Ηπείρου και ο πληθυσμός της αποτελείται από Έλληνες κατοίκους που μιλούν την ελληνική ως μητρική γλώσσα. Η Δερόπολη απαρτίζεται από 34 χωριά και θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της Αλβανίας.

Ο Σύλλογός μας, κλείνοντας 4 χρόνια από την ίδρυσή του, καλεί όλους σας και κυρίως τη νεολαία, για συμμετοχή στα χορευτικά και πολυφωνικά τμήματά μας, αλλά και στην έμπρακτη στήριξη της σοβαρής προσπάθειας εκ μέρους μας.

Η φιλοσοφία & το όραμά μας

Δερόπολη!!!! Το στολίδι του νοτιότερου τμήματος της Βορείου Ηπείρου!! Η πηγή της έμπνευσής μας και η κινητήριος δύναμή μας!! Ο μοναδικός σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και η διάδοση των μουσικοχορευτικών ηθών κι εθίμων της Δερόπολης. Δερβιτσιάνη, Γοραντζή, Βάνιστα, Χάσκοβο, Δούβιανη, Σωφράτικα, Τεριαχάτι, Γορίτσα, Φράστανη, Λιούγκαρη, Γράψη, Γεωργουτσάτι, Ζερβάτι, Βόδριστα, Πέπελη, Άγιος Νικόλας, Βρυσερά, Σελλειό, Λοβίνα, Σωτήρα, Κοσιοβίτσα, Βουλιαράτι, Βοδίνο, Κακαβιά, Κρα, Κλεισάρι, Λυκομίλι, Λόγγος, Κρυονέρι, Βραχογοραντζή, Γλύνα, Κάτω Επισκοπή, Άνω Επισκοπή, Ραντάτι. Κάθε χωριό μια ιστορία αλλά όλα μαζί είναι η πατρίδα μας,Η παράδοσή μας! Η οικογένειά μας,η Δερόπολή μας!

53Συμμετοχές σε εκδηλώσεις
85Εγγεγραμένα μέλη
7Έτη λειτουργίας

Σημαντικές στίγμες

Ιανουάριος, 2016

Κοπή πίτας του συλλόγου

Νοέμβριος, 2016

3ο Ετήσιο αντάμωμα του συλλόγου

Οκτώβρης, 2016

Εγκαίνια της έδρας του συλλόγου.

Σεπέμβριος, 2016

Τμήμα εκμάθησης κλαρίνου

Σεπέμβριος, 2016

Συμμετοχή του βασικού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου στο 11ο Μεσογειακό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, Λάρνακα Κύπρου

Αύγουστος, 2016

«Δερόπολη δεν σ’ αλησμονώ»

Μία μουσικοχορευτική «παράσταση» με πρωτοβουλία του συλλόγου μας στην γενέτηρά μας τη Δερόπολη στην οποία είχαμε την τιμή – εκτός απο την παρουσία σημαντικών προσώπων του επιχειρηματικού, πολιτιστικού και πολιτικού τομέα της Βορείου Ηπείρου – να παρευρεθεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Δυρραχείου, Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση 2.000 ατόμων

Απρίλιος, 2016

Σύμπραξη του συλλόγου με την ΑΜΚΕ «ΒΑΚΧΑΙ» στη παράσταση «Παραλογαί/ες «

Μάρτιος, 2016

Ο σύλλογος σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ευαγγελισμός πραγματοποίησε την 1η εθελοντική αιμοδοσία, όπου και δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος του συλλόγου.

Φεβρουάριος, 2016

1η Εκδρομή του συλλογου στον Παρνασσό

Ιανουάριος, 2016

Ο σύλλογος απέκτησε τη δική του «στέγη».

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φίλων και συντοπιτών για την κατάλληλη ανακαίνιση του χώρου.

Νοέμβριος, 2015

2ο Ετήσιο ανταμωμα

Οκτώβριος, 2015

Συμμετοχή στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Βασιλικός χορός» στο Μοντε Κάρλο, Γαλλία

Σεμπτέμβριος, 2015

Μεγάλη προσέλευση νέων χορευτικών μελών

Αυγουστος, 2015

Συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δερόπολη

Μάϊος, 2015

Δημιουργία Πολυφωνικού σχήματος

Νοέμβριος, 2014

Πρώτο μας αντάμωμα

Σεμπτέμβριος, 2014

Έναρξη παιδικού τμήματος

Σεμπτέμβριος, 2014

Συμμετοχή στο 9 Μεσσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, Λάρνακα, Κύπρος

Νοέμβριος, 2013

Ίδρυση του συλλόγου μας, όπου και καθορίστηκε σαν μήνας του ετήσιου ανταμώματος