29 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τον Κωνσταντίνο Πασσαδέλλη. 

Ο Κωνσταντίνος Πασσαδέλλης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19/8/82 είναι πατέρας δύο παιδιών δάσκαλος ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικός. Το τρίτο σε σειρά από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας εκφράζει από μικρή ηλικία έφεση και αγάπη για τη μουσική, τη ζωγραφική και τον χορό.

Χορός

Από τα 12 του χρόνια καταπιάνεται συστηματικά με τον παραδοσιακό χορό, στα 22 παρακολουθεί μαθήματα στο Λύκειο των Ελληνίδων και στα 28 του παρακολούθησε εκεί επιτυχώς το «Πρόγραμμα Κατάρτισης Δασκάλων Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» το οποίο εκτός άλλων περιελάμβανε μαθήματα ψυχολογίας, παιδαγωγικής, ιστορίας, ανθρωπολογίας, λαογραφίας.

Στο ενδιάμεσο διάστημα αλλά και μετά από αυτό έχει παρακολουθήσει σχεδόν 80 επιμέρους επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τον παραδοσιακό χορό, τις φορεσιές και τις μουσικές, ήθη και έθιμα του κάθε τόπου.

Μουσική

Μέλος στις σχολικές χορωδίες, αργότερα παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και τραγουδιού.

Παρακολουθεί μαθήματα σαντουριού στο Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Μενιδίου από κορυφαίους στο είδος δασκάλους.

Επίσης καταπιάνεται με μεγάλη γκάμα κρουστών (ιδιόφωνων) και αερόφωνων μουσικών οργάνων.

Δράσεις

Το Μάρτιο του 2012 ιδρύει τον πολιτιστικό σύλλογο «Χορευτικό Και Πολιτιστικό Εργαστήρι Χοροπατήματα» στο οποίο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δάσκαλος.

Έχει διδάξει ή και διδάσκει χορό σε παιδιά και ενηλίκους στα σχολεία :

– 7ο Δήμο. Σχολείο Γαλατσίου

– 107ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

– 104ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

– Campion School (Eλληνοβρετανικό)

– εκπαιδευτήρια Πανταζοπούλου

– Ελληνική Αγωγή

Στους συλλόγους:

– Αριστοτέλης (Θρακομακεδόνες)

– ΚΕΔΩ Καπανδριτίου

– Απόλλων Γαλατσίου

– Κορωνίδα Γαλατσίου

– Σύνδεσμος Σεριφίων Εν Αθήναις

– Απόλλων Κερατέας

Στους χώρους υγείας (εθελοντικά)

– “Άκτιος” μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

– ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου “Σωτηρία”

Στην Βρετανική πρεσβεία και στους Ιερούς Ναούς:

– Προφήτη Ηλία Ριζουπόλεως

– Αγίου Ανδρέα Άνω Πατησίων

– Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου

– Παναγίτσας Κυπριάδου

– Άγιου Ελευθέριου Γκύζη

Έχει συμμετάσχει αλλά και διοργανώσει πλειάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και ημερίδες επιμορφωτικών σεμιναρίων λαογραφικού, κοινωνικού και ψυχολογικού περιεχόμενου.

Με έντονη εθελοντική, ακτιβιστική, και οικολογική διάθεση μέσα από τα Χοροπατήματα αλλά και πολλούς ακόμα φορείς έχει πραγματοποιήσει πλήθος κοινωνικών δράσεων. Ενδεικτικές συνεργασίες με τους φορείς: Θεόφιλος, Χαμόγελο Του Παιδιού, Άλμα Ζωής, Έλιξ, Σύλλογος Δασοπροστασίας Αττικής, Σαμαρίτες Ερυθρού Σταυρού, Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου, Σύλλογος Κωφών ο Προφήτης Ζαχαρίας, ΑΜΕΑ Αγίας Βαρβάρας, Ψυχογηριατρικη Εταιρεία ο Νέστωρ, Ίδρυμα ανιάτων Αγίας Ζώνης κ. α.

Διετέλεσε και διατελεί μέλος ΔΣ συλλογών γονέων και κηδεμόνων και άλλων ακόμα κοινωνικών φορέων. Είναι υπεύθυνος για την τράπεζα αίματος των Χοροπατημάτων.

Σαν μουσικός πήρε μέρος σε εκδηλώσεις και συναυλίες, σε δισκογραφία ενώ έχει διδάξει κατα καιρούς μουσική.

Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή μουσικών παραδοσιακών οργάνων μέρος της οποίας παρουσιάζει σε διαδραστικό πρόγραμμα σε συλλόγους και σχολεία.

Διαχειρίζεται πολιτιστικές σελίδες στο διαδίκτυο, αρθρογραφεί και έχει πάρει μέρος σε βίντεο και ντοκιμαντέρ για τον πολιτισμό.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία, του αρέσουν τα ταξίδια, αγαπάει τα ζώα και έχει πάρει ερασιτεχνικά μέρος σε διαφημίσεις και ταινίες.

Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι. Ερασιτεχνικά παίζει ακόμη κρουστά και φλογέρες. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκδηλώσεων, σε δισκογραφία και σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Οργάνωσε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στο Αττικό Άλσος και στο Άλσος Βεΐκου, καθώς και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων.

(Πηγή:Παρατηρητής της Παράδοσης)

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, διότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στο όραμά μας και στάθηκε αρωγός στην υλοποίησή του!

Standard Posts, Χωρίς κατηγορία
About Xopode Xopode

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.