Ο Σύλλογος μας

Λίγα λόγια για εμάς

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης με διακριτικό τίτλο “ΔΕΡΟΠΟΛΗ” ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 με σκοπό να συνεχίσει,να αναδείξει και να προβάλλει τη Δεροπολίτικη παράδοση. Η παράδοσή μας υπηρετεί τη ζωή,την απαθανατίζει,τη δρομολογεί,αποτελεί το συνδετικό κρίκο των ανθρώπων της πατρίδας μας και ενισχύει την ιστορική μνήμη.

Εκπροσωπούμε την περιοχή της Δερόπολης,η οποία αποτελεί τμήμα της Βορείου Ηπείρου και ο πληθυσμός της αποτελείται από Έλληνες κατοίκους που μιλούν την ελληνική ως μητρική γλώσσα. Η Δερόπολη απαρτίζεται από 34 χωριά και θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της Αλβανίας.

Ο Σύλλογός μας, κλείνοντας 4 χρόνια από την ίδρυσή του, καλεί όλους σας και κυρίως τη νεολαία, για συμμετοχή στα χορευτικά και πολυφωνικά τμήματά μας, αλλά και στην έμπρακτη στήριξη της σοβαρής προσπάθειας εκ μέρους μας.

Η φιλοσοφία & το όραμά μας

Δερόπολη!!!! Το στολίδι του νοτιότερου τμήματος της Βορείου Ηπείρου!! Η πηγή της έμπνευσής μας και η κινητήριος δύναμή μας!! Ο μοναδικός σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και η διάδοση των μουσικοχορευτικών ηθών κι εθίμων της Δερόπολης. Δερβιτσιάνη, Γοραντζή, Βάνιστα, Χάσκοβο, Δούβιανη, Σωφράτικα, Τεριαχάτι, Γορίτσα, Φράστανη, Λιούγκαρη, Γράψη, Γεωργουτσάτι, Ζερβάτι, Βόδριστα, Πέπελη, Άγιος Νικόλας, Βρυσερά, Σελλειό, Λοβίνα, Σωτήρα, Κοσιοβίτσα, Βουλιαράτι, Βοδίνο, Κακαβιά, Κρα, Κλεισάρι, Λυκομίλι, Λόγγος, Κρυονέρι, Βραχογοραντζή, Γλύνα, Κάτω Επισκοπή, Άνω Επισκοπή, Ραντάτι. Κάθε χωριό μια ιστορία αλλά όλα μαζί είναι η πατρίδα μας,Η παράδοσή μας! Η οικογένειά μας,η Δερόπολή μας!

107Συμμετοχές σε εκδηλώσεις
60Εγγεγραμένα μέλη
7Έτη λειτουργίας