2 Αυγούστου 2017

Ταξίδι στην Αμερική

17 Mαρτίου – 3 Απριλίου 2017, Βοστώνη – Νέα Υόρκη – Ρόουντ Άϊλαντ.

Μετά από σχετική πρόσκληση της “Federation of Hellenic-American Societies of New England” (Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικάνικων Σωματίων Νέας Αγγλίας) χορευτικά τμήματα και το πολυφωνικό σχήμα του Συλλόγου φιλοξενήθηκαν στις τρεις αυτές πόλεις και παρουσίασαν 3 μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τίτλο “Παιδιά ξενιτεμένα”.

Τιμητική ήταν η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της “25 Μαρτίου” που διοργανώθηκαν από την “Federation of Hellenic Societies of Greater New York” ( Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης), στην πλατεία Αθηνας στην Αστόρια με αποκορύφωμα να παρελάσει ο Σύλλογός μας – μαζί με άλλους 100 περίπου Συλλόγους και Σωματεία ομογενών- στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Σημαντική στάθηκε η επίσκεψη μας στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστώνης , στο Κυβερνείο της Βοστώνης (State House) όπου μας υποδέχτηκαν Έλληνες Ομογενείς βουλευτές τιμώντας την ημέρα της “25 Μαρτίου” με αναφορές και στο Σύλλογο που βρισκόταν εκεί, όπως και στο Κυβερνείο του Ρόουντ Άϊλαντ (Rhode Island State House) με ανάλογες αναφορές. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία σε εορτασμούς να ανταμώσουμε,να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να συγκινηθούμε μαζί με πολλούς Έλληνες που ζουν σ’αυτές τις πόλεις .

Επίσης να τονίσουμε την παρουσία του Πολυφωνικού σχήματος και ανθρώπων του Συλλόγου σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί η πολύ ζεστή και άψογη φιλοξενία που είχαμε από όλους τους Έλληνες ομογενείς, αλλά και η συμβολή τους τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

 

Χωρίς κατηγορία
About Xopode Xopode

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.